Novinka

Kokoza zmes bokashi 2 kg

  • 1 z 2

Bokashi zmes sa používa na naštartovanie procesu fermentácie v kompostéroch Bokashi. Túto zmes pre vás namiešala naša integračná dielňa z lokálnych otrúb, melasy a EM baktérií.

  • Vyrobené a testované v Kokoze.
  • Balené do recyklovaných obalov.
  • 1 kg Bokashi zmesi vydrží 30-50 dní. 

  • €9 bez DPH
  • Skladem
€11
Kategória: Kompostovanie
 

Prečo sme vyrobili vlastnú Bokashi zmes?

Pretože je lokálna a vyrobená bez vytvárania zbytočných odpadov, a to nás baví. Testovali sme ju nielen my v Kokohe, ale zadarmo sme ju vysielali do sveta našim zákazníkom a priaznivcom, aby sme aj od nich pozbierali spätnú väzbu. Budeme radi, keď nám aj vy na eshop@kokoza.sk dáte vedieť, ako sa vám s touto voňavou zmesou bioodpad fermentuje.

čo je Bokashi zmes?

Bokashi zmes je nedielnou súčasťou Bokashi kompostovania – je namiešaná tak, aby v Bokashi nádobe rozbehla proces fermentovaia, ktorý vaše šupky remení na cenné hnojivo. O jej tajomstve sme sa viac rozpísali tu.

Ako Bokashi zmes používať?

Pokaľ začínate so spracovaním bioodpadu pomocou Bokashi kompostéra, potom postupujte takto (viac o Bokashi kompostovaní sa dočítate v našom článku):

  • na dno prázdnej Bokashi nádoby vhoďte trochu Bokashi zmesi (najmenej 20 ml)
  • do nádoby vložte bioodpad
  • zasypte ho odmerkou zmesi Bokashi
  • vytlačte vzduch pomocou vtláčadla
  • zatvorte veko nádoby
  • a tak stále dookola, kým nie je nádoba plná.

 

Ako Bokashi zmes skladovať?

Zmes Bokashi obsahuje živé mikroorganizmy. Preto je pre zachovanie jej funkčnosti dôležité dodržiavať tieto pravidlá skladovania:

  • Udržujte Bokashi zmes v suchu.
  • Uchovávajte ju vo vzduchotesnej nádobe s vekom alebo v uzatvárateľnom ZIP sáčku.
  • Chráňte ju pred priamym slnečným svetlom.
  • Skladujte ju pri izbovej teplote.

 

Chcete byť súčasťou Bokashi komunity a podeliť sa so svojimi skúsenosťami?

Pridajte sa do našej facebookovej skupiny Kompostování a Bokashi.